Jak připravujeme studenty na praxi I.

Často se nás na Dni otevřených dveří ptáte, jak vlastně funguje spolupráce s cvičnými klienty. Tady je seriál, který vám do detailu přiblíží, jak připravujeme studenty na praxi.

Takže… Vítejte v realitě, díl první. Každý student našeho ročního nebo dvouletého kurzu má za úkol zpracovat zcela reálné zadání a projekt, na kterém prokáže, co vše se pod vedením našich lektorů během studia naučil.

Jak vše probíhá? Jaké je zadání? Co je výstupem? Představte si, že jste si otevřeli vlastní interiérový ateliér a přichází za vámi klient, třeba kamarád kamaráda. Tady je konkrétní „cvičný klient“, jehož projekt zpracovávali naši studenti v minulém školním roce.

Vítejte na zámku – Takto jsme uvítali našeho cvičného majitele – majitele novorenesančního Zámku Stránov, který najdete v obci Jizerní Vtelno u Mladé Boleslavi. Nebývá to úplně typické zadání, proto nejprve trocha historie, která našim studentům pomohla se zorientovat v zadání klienta.
Stránov svůj dnešní romantický vzhled získal při novorenesanční přestavbě na konci 19. století, kterou provedl v letech 1890-1894 podle projektu Josefa Schulze stavitel J. Mráz na zakázku Marie z Valdštejna a Vartemberka. Zámek v roce 1917 koupil prezident Škodových závodů a senátor parlamentu Josef Šimonek a s rodinou zde žil až do znárodnění v roce 1950. Po znárodnění byl zámek využíván jako dětský domov (v předzámčí sídlilo JZD), čemuž odpovídaly i veškeré necitlivé úpravy. Od roku 2003 je Stránov opět v rukou rodu Šimonků. Zámek byl roku 2004 poprvé ve své historii zpřístupněn veřejnosti, postupně zde probíhají částečné rekonstrukce interiérů i exteriérů zámku. V roce 2013 přibyla také stylová zámecká kavárna.

A co dál? Dál už je to na nás a našich studentech. Mají za úkol navrhnout projekt ubytování ve druhém patře tohoto romantického zámku.

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek