Tipy na víkendové výlety za designem – Berlín

V době prázdnin, pokud máme děti na táboře nebo u babičky, se můžeme s kamarádkou, manželem nebo přítelem vydat na krátký víkendový výlet do jednoho z evropských měst, kde se inspirujeme a uvidíme „design v akci“. Tyto výlety jsou velmi důležité, neboť ačkoliv globalizaci podléhá téměř vše, přeci jen určitá krajová specifika v designu nalezneme. A designer musí mít rozhodně přehled o všem, co se kde „šustne“ a kam vývoj směřuje.

Inspirace se nachází všude kolem nás, a čím víc toho vidíme, tím bohatší bude studnice našich inspirací. O tipy z některých měst, která pravidelně navštěvujeme (a vždy nalezneme něco nového) se s vámi rádi podělíme.

Berlín – je velmi živým, nekonvenčním a kosmopolitním městem. Tato jeho atmosféra pramení pravděpodobně nejen z jeho umělecké historie 20tých let minulého století, kdy se v Berlíně scházelo  mnoho tvůrčích osobností, z jeho schopnosti plně regenerovat po zničující 2 světové válce, ale i z násilného rozdělení zrůdnou betonovou zdí. V rozmanitosti současného Berlína  vedle sebe nalezáme ostré protiklady, které se vzájemně neomezují a dávají prostor jeden druhému.

Ačkoliv  Berlín není zrovna klasicky krásným městem, má nezaměnitelnou tvůrčí atmosféru a rozhodně tak stojí za návštěvu.

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek