Kurzy interier design školy Intermezzo

Dvouletý kurz je nejobsáhlejším a nejkomplexnějším rekvalifikačním kurzem interiérového designu v naší i konkurenční nabídce. Jako první vůbec získal akreditaci MMŠT a je ideální volbou pro ty, kteří se chtějí navrhování interiérů věnovat profesionálně. Studenti se věnují problematice interiérového designu do hloubky za pomoci reálného klienta, na kterém si nabyté vědomosti prakticky ověřují. Škola se zaměřuje především na předávání zkušeností lektorů – odborníků, které jsou klíčové pro úspěch v kariéře designéra, ke které studium dvouletého kurzu směřuje. Bohatá hodinová dotace kurzu důkladně pokrývá studium dějinných i současných ikon designu, plánování prostoru, navrhování kuchyní a koupelen, práce v 3D programech, osvětlení prostoru, materiálů a mnoha dalších odvětví. Kurz končí teoretickou zkouškou z odborných znalostí a prezentací finálního projektu před klientem a komisí a úspěšný absolvent obdrží Diplom a osvědčení o rekvalifikaci v oboru interiérový designér.

Roční kurz se věnuje především vzdělání laika k dobré orientaci v oblasti interiérového designu, které je na konci studia potvrzeno Diplomem a osvědčením o rekvalifikaci v oboru interiérový designér. Kurz se přehledně věnuje aspektům designérovy práce, zahrnuje témata stylů, trendů, barev, materiálů, plánování prostoru a mnoha dalším. Jednotlivé studijní bloky jsou vedeny lektory – odborníky a směřují k realizaci projektu pro reálného klienta. Hodinová dotace kurzu, individuální přístup a profesionální přístup odpovídá četným zkušenostem, se kterými absolventi nadále pracují na svých vlastních projektech.

Krátké kurzy a workshopy pokrývají poptávku po kvalitním a intenzivním vzdělávání v jednotlivých oborech interiérového designéra. Jsou vhodné nejen pro odborníky jiného souvisejícího oboru, ale i pro laiky, které zajímá, jak designér pracuje a jak rozsáhlé je jeho působení. Kurzy trvají tři dny a jednotlivě se věnují například homestagingu, figuraci barev v interiéru, konstrukcím nábytku, navrhování koupelen a kuchyní, dějinám umění, fotografii a jejímu zpracování, dekoracím, feng shui, zahradní architektuře a mnoha dalším. Některé kurzy pokračují dalším stupněm, který je zaměřený odborněji a pracuje s dřívější zkušeností účastníka.

Jednodenní workshopy jsou především zaměřené na tvorby tematických dekorací nebo na kreativní práci se dřevem. Účastníci si z nich odnesou dekorace do interiéru nebo na zahradu, květinové vazby a vlastnoručně vyrobené prvky z různých materiálů, které jsou předem zajištěny. Oblíbené jsou adventní nebo velikonoční workshopy, každoročně ale nabízíme například i workshopy podzimních dekorací. Kreativní workshop práce se dřevem se zase věnuje rozpoznávání druhů dřeva, barevným úpravám, orientaci v cenách dřevěných povrchů nebo jejich vhodným použitím v prostoru.

Letní škola nabízí týdenní intenzivní studium interiérového designu, které skvěle vyplní volné prázdninové dny. Má za cíl přiblížit laikovi designérovu práci, zkušenějším designérům pak přivede nový impuls. Je ideální pro seznámení se s interiéry, povzbuzení kreativity a utvrzení se ve vlastních kvalitách. Pokrývá studium barev, technického kreslení i 3D vizualizace, inspirační cvičení i práci se dřevem. Střídáním teorie s praxí se účastník kurzu může spolehnout na příval nových užitečných rad a informací v oblasti interiérového designu.

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek