Obývák s kuchyní

Málkovi žijí ve velkém opukovaném domě, jehož dominantou jsou velká kachlová kamna. Při rekontrukci zrušili příčku mezi místnostmi a vznikl prostor pro větší kuchyňskou sestavu.

Na podlaze zůstala původní dlažba a pracovala jsem i s původním zařízením interiéru – z odstínu dřeva na komodách jsem vycházela při návrhu nové kuchyňské sestavy. Ta má teď jednotlivé pracovní úseky řazené logicky za sebou: lednice, mytí, příprava, vaření a servírování, to vše na sebe přirozeně navazuje. Jídelní stůl je symbolickým předělem mezi kuchyní a obývacím pokojem. Za pohovkou umístěnou v prostoru vzniklo místo pro minipracovnu se sekretářem.

Ve druhé variantě jsem se snažila klientům představit prostor s jemným šedomodrým odstínem marmolea na podlaze. Sami se můžete přesvědčit, že celá místnost rázem působí vzdušněji. Také pohovka v této verzi neubírá zbytečný prostor, ale je postavena u stěny, televize visí na protější zdi. Pracovní stůl navazuje na kuchyňskou linku a vznikají tak vlastně ještě další možnosti jeho využití. Jídelní stůl je v centru, orientovaný tak, aby nikdo neseděl zády ke dveřím.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek