Salone Internezionala del mobile – Milano

Mezinárodní veletrh nábytku Salone Internezionala del mobile se  v Miláně koná jednou ročně vždy v září.  Vystavuje zde přibližně 2 500 firem. Veletrh každoročně navštíví kolem 340 tis. Lidí z více než 150 zemí celého světa.

Souběžne s I saloni probíhá ve stejném areálu jednou ročně veletrh osvětlení Euroluce, kancelářský Salone uFficio – ( tyto dva proběhly minulý rok, tedy další nás čekají až v roce 2015) kuchyňský Eurocucina a koupelnový Salone Internazionale del Bagno , které nás čekají letos , v dubnu 2014. Každoročně se přidává i Salone Satellite, který je věnován mladým  perspektivním designerům. Předloni oslavil největší světový veletrh designu  již 50let od svého založení. Část věnovaná mladým designerům oslavila v minulém roce své 15 výročí.

Isaloni Milano není nadarmo nazýván nejdůležitějším, nejprestižnějším a nejbvětším veletrhem světa. Nejen množství vystavovatelů i návštěvníků je ohromující, ale i plocha 209 000 metrů čtverečních není zanedbatelná. Během veltrhu se člověk opravdu velmi nachodí, proto vždy všem účastníkům doporučujeme pohodlné variabilní oblečení a VELMI pohodlnou obuv. Výhodou je také taška či kufřík na kolečkách, kam se vejde nejen množství zajímavých katalogů , vzorečků a leafletů, ale i lahev s vodou a další drobnosti. Většina vystavovatelů sice na své informační letáky a katalogy poskytuje krásné tašky přes rameno, ale ty se po několika kilometrech vážně dost pronesou.

Na veletrh je nejjednodušší se dopravit metrem, konečná zastávka Rho Fiera červené trasy  M1 vyvěrá přímo u hlavní brány  (Porta Est) a pokladen. Vstupenky na veletrh jsou rozděleney podle dní , resp. vstupů: 1 denní vstupenka zakoupená na místě stojí 23 euro, 3 denní (resp. 3 vstupy) stojí 45,- euro a šestivstupová 58,- euro. Jakmile do rozlehlého areálu vstoupíte , můžete se pohybovat po všech hlavních i vedlejších expozicích, na výběr je mnoho občerstvovacích stanic, od stánků, kaváren, přes bary, bistra, samoobslužné restaurace až po různá separé.

Vstup pro laickou veřejnost je pouze v sobotu a neděli, ostatní dny včetně víkendu pro veřejnost odbornou. Ubytování v Miláně je třeba zamlouvat vždy alespoň 6 mměsíců předem, hotely jsou beznadějně vyprodané a jejich cena se s blížícím termínem veletrhu šplhá až do šestinásobku své běžné výše. Jakkoliv je lepší se na veltrhu pohybovat ve dvojicích až max. čtveřicích , je velmi příjemné se večer sejít ve větším počtu a podělit se o získané zážitky a poznatky. Na veletrhu většinou strávíme 2 -3 dny, zbytek dní věujeme návštěvám neméně významné zony Tortony a dalších přidružených akcí souvisejících s designem.

Pojeďte na veltrh s Interier desgn školou Intermezzo!

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek