Proč má interiérový designér cestovat?

Každé jaro vyrážíme za designem. Ano, hurá do Mekky světového designu na největší světový veletrh Salone del Mobile do Milána! Proč byste to měli udělat i vy?

I letos jsme s naší školní výpravou nemohly chybět. Naše skvělá parta vyrazila na cesty! Kam jinam než do Itálie. Jak jste nejspíš sledovali na našem Facebooku, kde jsme vás denně zásobovaly fotografiemi, postřehy a dojmy z největšího evropského setkání všech design lovers, bylo toho opravdu strašně moc. Asi nemá smysl vypisovat, kde všude jsme byly, co vše jsme viděly a co nás letos okouzlilo – podrobně to najdete vyfocené na Facebooku – den po dni.

Pro interierového designera je naprosto nezbytné si uvědomit , jak velkou zodpovědnost vůči danému prostoru , architektonickému či urbanistickému Já bych se dnes ráda zaměřila na jednu obecnější věc: proč má interiérový designér (a samozřejmě i designérka) cestovat po světě? Teď mi dovolte být opět o trochu víc učitel a ředitel (naší skvělé) školy. Dovolím si takové malé pedagogické okénko.

Všechny naše studenty od prvního okamžiku, kdy k nám přijdou, učíme rozvíjet, prohlubovat a správným směrem vést vlastní kreativitu. Hledat pro klienty nové cesty a otevírat jim nové obzory. Navrhovat interiéry krásné, pohodlné…. A hlavně plné emocí a vlastní duše. Není to žádné klišé, a když vyjedete, tak jako to pravidelně dělám já i mí kolegové – do světa, pochopíte přesně tohle krédo a myšlenku, kterou všem vštěpujeme.

Sledujte svět okolo sebe, nasávejte inspirace, porovnávejte. To vůbec neznamená, že máte něco kopírovat, nebo se snažit do svých projektů vnášet za každou cenu nějaké aktuální trendy, něco, co právě letí… To vůbec! Buďte sami sebou a buďte kritičtí. To je poselství naší školy, které si při každém takovém výletu znovu uvědomuji.

Přesně to je také sdělení, které předávají naši lektoři všem studentům a které si od nás odnášíte. Proto, když se každé jaro vracím z Milána s kufry plnými katalogů, časopisů a tisíci fotkami, mám radost, že můžeme dělat a vyučovat naše krásné povolání interiérového designéra.

Aktuálně s námi můžete začít toto dobrodružné objevování první týden v červnu, kdy máme 9.–10. června vypsaný dvoudenní kurz „pro začátečníky“. Právě tam můžete začít cestu, na které se určitě nebudete nudit!

Ale víte co? Prohlédněte si všechny další kurzy, workshopy a semináře, které pro vás právě máme připravené. Potřebujete pomoci s výběrem? Chcete se zeptat na podrobnosti? Chcete vidět, jak výuka u nás probíhá? Není problém, napište mi a my se vám budeme věnovat. S tou největší péčí budeme plnit vaše designové sny.

A závěrem vzkaz všem začínajícím designérům, i těm, kteří se zatím chystají: cestujte, cestujte, cestujte! Včera byl první Máj, doufám, že jste si ho skvěle užily!

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek