Kam jde naše škola

Stále s radostí učíme studenty interiérovému designu. A děláme tak svět krásnějším. A plníme sobě i druhým jejich sny. Co nás čeká v dalších letech?

Minulý týden jsem se ohlížela ve svém blogu zpět, dneska směle do budoucnosti. Začneme hrdinsky: Začali jsme pořádat přednášky Design Heroes! Zveme do Design labu skvělé lidi: designéry, architekty… A v Oldřichově také během Design Heroes představujeme Asociaci interiérových designérů a dekoratérů. Zvu vás do našich řad. Jaké je hlavní poslání Asociace interiérových designérů a dekoratérů?

  • rozvíjíme vzájemnou spolupráci a podporu svých členů
  • snižujeme náklady a zvyšujeme konkurenceschopnost členů prostřednictvím realizace společných projektů
  • pomáháme svým členům i sympatizantům s prosazením na zahraničním i tuzemském trhu

Kromě Oldřichovy, Asociace, přednášek Design Heroes jsme čím dál vidět online: denně jsme na Facebooku, máme eshop, chatujeme si s vámi přes web… Všichni lektoři jsou vám kdykoliv k dispozici: poradí, vysvětlí… Splní vám vaše designérské sny!

A další, studijní plány do budoucna? Jsme dobrým startem nejen pro zájemce o profesionální kariéru v interiérovém designu, ale také pro ty, kteří staví nové bydlení a chtějí se lépe orientovat v nabídce obchodů, naučit se číst v projektové dokumentaci, nebo se pouze ujistit, že jejich výběr zařízení je správný. Fungujeme v rámci vzdělávání dospělých a oprávnění k vedení odborných kurzů. Roční a dvouletý kurz je akreditovaný Ministerstvem školství (MŠMT). Tedy osvědčení, které po absolvování závěrečných zkoušek obdržíte, je dokladem o rekvalifikaci na designéra interiérů s celostátní platností. Je dokladem o intenzitě vašeho studia a splnění všech studijních úkolů a kritérií. Přednáší u nás zkušení lektoři s dlouhodobou praxí: interiéroví designéři, projektanti, architekti, grafici, ale také odborní řemeslníci, kteří velmi dobře znají materiál, se kterým pracují.

Napsali jsme knihu o interiérovém designu – A zapomenout nemohu na knihu Škola interiérového designu, která vyšla v roce 2013 s podporou nakladatelství Grada. Kniha je koncipovaná nejen pro vzdělávání v oboru, ale i pro inspiraci a estetický zážitek všech čtenářů. Kniha vás provede všemi odvětvími této nádherné práce od prvotních konceptů po založení vlastní praxe. Přehlednou formou se v ní seznámíte s různými materiály používanými v interiéru, s nejčastějšími styly používanými ve světě i u nás. Kromě jiného se také dozvíte, co je to moodboard a sampleboard, a k čemu slouží. Kniha obsahuje velké množství barevných fotografií napomáhajících ke snazšímu vyjádření a pochopení barevných schémat a dalších zmíněných tipů a triků pro vytváření originálních a nadčasových interiérů.

Jsem ráda, že se denně v naší škole potkáváme. Přidejte se k nám. Chci poděkovat všem, kteří společně se mnou tvoří a vedou Intermezzo.

Srdečně vaše Jana

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek