Navrhování kuchyní
Kurz navrhování kuchyní a proniknutí do odborné znalosti.
Kuchyně je jednou z nejdůležitějších částí našeho domu či bytu.
Její ergonomické uspořádání ulehčí práci při každodenních činnostech. Výběr správných materiálů umožní jednoduchou údržbu a dlouhou životnost. Styl a barevná kompozice hraje hrají při návrhu jednu z hlavních rolí. Je třeba se na tento prostor zaměřit jako na celek a neopomenout ani detaily a technické novinky. Během třídenního školení se dozvíte vše, co budete potřebovat pro úspěšné, kvalitní a nezávadné navrhování kuchyní vašim zákazníkům.
Na kurzu budete s lektorem probírat:
- Ergonomie v kuchyni obecně
- Pracovní trojúhelník v prostoru kuchyně
- Přehled a výběr materiálu na pracovní desky, zadní stěny
- Kuchyňská dvířka
- Přehled kování
- Výběr úchytek
- Osvětlení v kuchyňské lince
- Dřezy, baterie
- Doplňky a pomůcky
- Spotřebiče, jejich výběr a přehled na trhu
- Elektroinstalace, rozvod vody, plynu a odpadu
- Barvy a styly kuchyní
- Propojení kuchyně s obývacím prostorem
- Nejčastější chyby při navrhování kuchyní
- Praktická cvičení
- Co se během kurzu naučíte?
- Jaká je cena kurzu?
- Kdy a jak bude kurz probíhat?
1. den: Ergonomie v kuchyni obecně: pojem ergonomie a její historie, ergonomická řešení v kuchyni, základní rozměry a vzdálenosti; pracovní trojúhelník v prostoru kuchyně – co je pracovní trojúhelník a jak ho používat v praxi; tvary kuchyňských linek; přehled a výběr materiálu na pracovní desky, zadní stěny, kuchyňská dvířka (lamino, laminát, umělý kámen, přírodní kámen, spárovka, sklo, nerez, dýha, lak, MDF s fólií, biodeska, překližka, kompaktní desky, obklady, atd.); přehled kování (výsuvy, výklopy, posuvy, panty, žaluzie, karusely a další speciální kování).
2. den: Osvětlení v kuchyňské lince (druhy a možnosti osvětlení – přehled na trhu); výběr úchytek (tvary, materiály, praktická a estetická stránka); dřezy, baterie (výběr dřezů dle materiálu, tvaru a možnosti osazení, integrované dřezy, přehled baterií a doplňků na trhu; doplňky a pomůcky (vnitřní vybavení, doplňky, závěsné systémy, odpadkové koše); spotřebiče – jejich výběr a přehled na trhu (ceny, barvy, funkce), vestavěné volně stojící – výhody a nevýhody; cenová kalkulace kuchyňské linky – z čeho se kalkulace skládá, orientační ceny materiálů, na co si dát pozor.
3. den: Elektroinstalace, rozvod vody, plynu a odpadu; kuchyně pro handicapované; barvy a styly kuchyní – výběr barevnosti a materiálů, nezbytné kontrasty, styl hi-tech, klasický, moderní přírodní, moderní barevný, rustikální, francouzský venkov a další; propojení kuchyně s obývacím prostorem – sjednocení interiéru, kuchyně se stává součástí hlavního obytného prostoru; nejčastější chyby při navrhování kuchyní.
Cena jednodenního kurzu je 3 990 Kč bez DPH (4 828 s DPH), dvoudenního 7 600 Kč bez DPH (9 196 Kč s DPH) a třídenního 10 500 Kč bez DPH (12 705 Kč s DPH). V ceně je odborný program, studijní materiály, pracovní pomůcky k praktickým cvičením. Během kurzu i po jeho skončení je vám k dispozici lektor s praktickými zkušenostmi z oboru. Během výuky máte k dispozici občerstvení v podobě kávy, čaje nebo vody s mátou.
Kdo na kurzu bude vyučovat?
Vystudoval Umělecko-řemeslné zpracování dřeva a VOŠ Volyně obor Dřevostavby a dřevěné konstrukce. Věnuje se nábytkářské výrobě jako truhlář, konstruktér, realizátor a návrhář interiérů.